Trust novčanik (vodič za otvaranje kripto novčanika)

Trust je trenutno jedan od najboljih kripto novčanika za iPhone i Android uređaje. Softver je otvorenog koda i korisniku daje potpunu kontrolu nad njegovim privatnim ključevima.

PREUZMI TRUST NOVČANIK

Pokrenite Trust aplikaciju nakon instalacije.

 

Za otvaranje novog novčanika odaberite “Create a new wallet”.

Potvrdite u aplikaciji da razumijete važnosti sigurnosne kopije bez koje ne možete pristupiti novčaniku u slučaju da istu ne zapišete ili izgubite.

 

 

Zapišite seed frazu(sigurnosnu kopiju) od 12 riječi koju koristite za pristup novčaniku, u slučaju da izbrišete aplikaciju ili instalirate aplikaciju na novom uređaju.

 

Riječi su automatski generirane jedinstvenim redoslijedom te jedino vi imate takav redoslijed sigurnosnih riječi. Ne postoji mogućnost da još jedna osoba ima isti redoslijed seed fraze na drugom novčaniku.

Osoba koja ima pristup vašoj seed frazi može pristupiti vašem novčaniku, te upravljati sredstvima.

Nemojte slikajti kopiju, ne zapisujte u digitalnom zapisu(npr. pohranjivanje na računalu, slanje na gmail ili neki drugi servis) kako bi isključili mogućnost da treća strana pristupi vašoj sigurnosnoj kopiji.

Seed frazu je najbolje zapisati na papir ili čeličnu pločicu te čuvati na sigurnom mjestu.

Kada zapišete seed frazu, aplikacija će tražiti da potvrdite redoslijed zapisanih riječi.

Na ovaj način potvrdili ste da je sigurnosna kopija ispravno zapisana s vaše strane.

 

Kada je novčanik spreman za korištenje, odaberite na “Receive” koju vrstu kriptovalute želite primiti na novčanik.

 

Odaberite željenu kriptovalutu, u ovom primjeru odabrati ćemo Ethereum kriptovalutu.

Novčanik će prikazati vašu Ethereum adresu na koju šaljete isključivo Ethereum kripto valutu.

Primjer Ethereum adrese na trust novčaniku (Ne šaljite na ETH adresu u primjeru jer povrat neće biti moguć).

Kada zaprimite ethere, isti će biti vidljivi u vašem novčaniku.

Ne odgovaramo za eventualne gubitke kriptovaluta ili podataka kao što su privatni ključevi, do kojih može doći zbog neiskustva u korištenju ili tehničkih poteškoća od strane bilo koje kripto burze, mjenjačnice ili kripto novčanika.

Tehnologija i servisi koje spominjemo nisu naš proizvod već su trenutno jedni od najboljih rješenja na tržištu.

 

*VAŽNO: Sav sadržaj koji je prikazan ovdje na našoj web stranici, hiperlinkovima(poveznicama) drugih stranica, povezanim aplikacijama, forumima, blogovima, računima društvenih medija i drugim platformama (“Web mjesto”) informativnog je karaktera, nabavljen iz izvora trećih strana. Ne dajemo jamstvo za sadržaj i informacije na našim stranicama, uključujući, ali ne ograničavajući se na točnost i ažuriranje. Nijedan dio sadržaja koji pružamo ne predstavlja financijski savjet, pravni savjet ili bilo koji drugi oblik savjeta namijenjen vašem osobnom oslanjanju u bilo koju svrhu. Bilo kakvo korištenje ili oslanjanje na naš sadržaj isključivo je na vaš vlastiti rizik i diskreciju. Trebali biste provesti vlastito istraživanje, pregledati, analizirati i provjeriti naš sadržaj prije nego što se oslonite na njega. Trgovanje je vrlo rizična aktivnost koja može dovesti do velikih gubitaka, zato se obratite svom financijskom savjetniku prije donošenja bilo kakve odluke. Nijedan sadržaj na našoj web stranici nije namijenjen pozivu ili ponudi.