Enter the Blockchain: Uspon Bitcoina naziv je novog projekta Hrvatske studentske asocijacije (HSA) koji se pokreće u svrhu edukacije posjetitelja o aktualnim kriptovalutama i blockchain tehnologiji. Projekt će se održati 8. ožujka 2018. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu , a sastojat će se od niza predavanja i jednog panela sa svrhom sučeljavanja dobrih i loših strana aktualne kriptovalute.

U današnjem svijetu digitalizacije i brzih promjena vrlo je važno biti u korak s vremenom i promjenama, pogotovo kada je riječ o novim ekonomskim i financijskim trendovima. Novi trend u svijetu su digitalne valute, takozvane kriptovalute. U Hrvatskoj je to još uvijek nedovoljno zastupljeno i slabo poznato, stoga smo odlučili pokrenuti nešto novo što će svakako biti korisno i interesantno posjetiteljima projekta. Vrtoglavi porast u cijeni bitcoina prouzročio je veliki “boom” među populacijom, no, unatoč velikoj medijskoj zastupljenosti, rijetko tko shvaća što je to zapravo bitcoin, kako funkcionira te kakav utjecaj može imati na ekonomiju. Uz bitcoin postoji još preko 1000 digitalnih valuta, a svaka pokušava riješiti zasebni problem u industriji.

Cilj projekta je nizom predavanja vrhunskih ekonomista u Hrvatskoj, renomiranih stručnjaka iz područja Fintech industrije te stručnjacima iz područja digitalne ekonomije educirati zainteresiranje posjetitelje o Blockchain tehnologiji te njenim pozitivnim i negativnim stranama.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu eventa ovdje.